JANEZ VAKEJ - 85 LET

Sončen pomladanski dan je prispeval k prijetnemu vzdušju družbe, ki se je zbrala na domačiji Vakej Janeza, ki je 23. aprila 2022 obeležil njegov 85. rojstni dan. Praznovanje je oplemenitil s prgiščem dobrih želja tudi župan Občine Sveta Ana, gospod Silvo Slaček, in predstavnica Rdeča križa, gospa Milena Kocbek.

 

Ob tej priložnosti smo obujali spomine na prehojeno življenjsko pot, ki se stranskemu opazovalcu zdi morda dolga, za slavljenca pa so ta leta vse prehitro minila, saj je v srcu in duši še vedno ostal mlad. Po končanem šolanju je nizal svoje dneve kot zidarski mojster, sadovi njegovega dela pa so vidni kamor koli sega pogled, ne samo v domačem kraju, ampak tudi drugod po Sloveniji in izven naše domovine. Še danes velja za mojstra, ki se izjemno pedantno posveti delu, bodisi da gre za velike stavbe ali samo za manjša gradbena dela. Ne smemo pozabiti tudi na njegovo 60 let dolgo pevsko pot. Pesmi, ki so jih peli Obrtniški zbor Lenart, Oktet pod vodstvom Milana Edra, Cerkveni pevski zbor Sveta Ana…in še bi lahko naštevali, so bile ušesom prijetne tudi zaradi njegovega glasovnega prispevka v melodijah, ki so odpirale srca poslušalcev.

 

Ker velja za družabnega, skromnega in dobrohotnega, predvsem pa za osebo, ki je vedno pripravljena pomagati drugim in s katero lahko vsakdo hitro naveže stike, je priljubljen tako v soseščini kakor tudi v širši okolici. Dragi Janez, dvigamo kozarček dobre kapljice in ti želimo še veliko zdravih let, uživaj v sadovih svojega dela, saj je vse manj ljudi, ki za seboj puščajo tolikšno neizbrisljivo sled, še manj pa ljudi, ki najprej pomislijo na dobro drugih. Zate res velja, da so najveličastnejša dela človeka njegova mala, brezimna, a vendar nepozabljena dela. Srečno!

 

IMG-a3c8e3c8f9d696e515dc14649912a1fa-V

Aktualno

Ob_svetovnem_dnevu_cebel_se_osnovnosolci_in_srednjesolci_veselijo__novih_ucnih_cebelnjakov__13._maj_2022.pdf

Preberi več...

Saubermacher Slovenija obvešča, da se z 1. 6. 2022 spremeni koledar in dan odvoza BIOLOŠKIH ODPADKOV - iz četrtka na torek. Sprememba_koledarja_odvoza.pdf Urnik-SvAna-01062022.pdf Termini in dnevi odvoza ostalih vrst odpadkov po 1. 6. 2022 ostanejo nepsremenjeni!

Preberi več...

Sončen pomladanski dan je prispeval k prijetnemu vzdušju družbe, ki se je zbrala na domačiji Vakej Janeza, ki je 23. aprila 2022 obeležil njegov 85. rojstni dan. Praznovanje je oplemenitil s prgiščem dobrih želja tudi župan Občine Sveta Ana, gospod Silvo Slaček, in predstavnica Rdeča križa, gospa Mi...

Preberi več...
No More Articles

Spletna stran Občine Sveta Ana uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih