Skok na vsebino

Društvo upokojencev Sveta Ana

Naslov: Sv. Ana 17, 2233 Sveta Ana
Predsednik: Bauman Milan
Kontakt: 041 407 958


DRUŠTVO UPOKOJENCEV

Društvo se v zadnjih letih ukvarja z organiziranjem izletov, srečanj z društvi upokojencev iz drugih občin, ob občinskem prazniku organizira kolesarjenje za svoje člane. S svojimi člani redno sodeluje na srečanju upokojencev iz zveze društev upokojencev Lenart na Agatini noči.


ZGODOVINA DRUŠTVA UPOKOJENCEV SVETA ANA

Pred dvaintridesetimi leti je v nekdanji krajevni skupnosti Zg. Ščavnica dozorela želja po ustanovitvi društva upokojencev. Tako so 18. julija 1976 na pobudo Franca Lorbejar iz Žic 63 sklicali ustanovni občni zbor in ustanovili društvo upokojencev Zg. Ščavnica.
Prvi predsednik društva je postal Franc Lorber. Na ustanovnem občnem zboru so se še dogovorili, da bodo imeli uradne ure ob nedeljah od 7. do 9. ure. Prav tako so se še dogovorili, da društvo upokojencev organizira eno dnevi izlet v Benetke. Društvo si je po letu dni delovanja pridobilo svoje društvene prostore v kleti stare šole (prostori sedanje vinoteke). Lorber Franc je bil predsednik društva upokojencev Zg. Ščavnica do 10. maja 1987.
Drugi predsednik društva upokojencev je postal Ivan Veršič, ki so mu člani vodenje društva zaupali dva mandata. Pod vodstvom Ivana Veršiča se je društvo upokojencev Zg. Ščavnica 4. junija 1997 preimenovalo v društvo upokojencev Sv. Ana. Prav tako pa si je društvo v tem obdobju urejalo nove društvene prostore v zgradbi Poličevih (Merklin) na Kremberku, kjer si je uredilo mini »bife« za svoje člane.
Na občnem zboru 22. februarja 1998 je kot tretji predsednik društva upokojencev prevzel vodenje društva Jože Srčič. Društvo upokojencev Sv. Ana se je precej ukvarjalo s kadrovsko zasedbo v organih društva. Tako je na občnem zboru 4. decembra 1999 ponovno potrjevalo nove člane upravnega odbora. Predsednik društva je ostal Jože Srčič. Anton Kolman je postal podpredsednik društva. Zaradi nekaterih nesoglasij v društvu je 5. marca 2000 z mesta predsednika društva odstopil Jože Srčič. Predsednik društva je postal Anton Kolman, Jože Srčič pa tajnik društva.
Zadnjih nekaj let pa ima društvo ponovno društvene prostore v skupnih društvenih prostorih v občinski zgradbi pri Sv. Ani 17. V letu 2008 pa so precej energije vložili v državnozborske volitve.

IMG 9637IMG 9665IMG 9682

 

Spletna portal Občine Sveta Ana uporablja samo NUJNE piškotke, ki so potrebni za delovanje spletne strani. Več o piškotkih