Skok na vsebino

Športno društvo Sveta Ana

Naslov: Sv. Ana 17, 2233 Sveta Ana
Predsednik: Jernej Polanec
Kontakt: 051 387 080
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.


ŠPORTNO DRUŠTVO

Pod okriljem športnega društva je že registriranih pet nogometnih ekip (številka še aktualna). V »Aninem tednu« organizira polovico prireditev celotnega programa v času občinskega praznika. Vzdržujejo in urejajo športno infrastrukturo v občini.
Športno društvo sodi med bolj aktivna društa v kraju. Ob ligaških tekmovanjih skrbi tudi za zdrav športni duh na področju rekreacije. V zadnjem obdobju pa organizira vse Slovensko prireditev »Slovenija teče« pod imenom Anin tek.


pstyle="text-align: justify;"><strong>ZGODOVINA ŠPORTNEGA DRUŠTVA SVETA ANA</strong></p> <p style="text-align: justify;">"a ustanovnem občnem zboru, ki je bil, dne, 21. 09. 1974, so ljubitelji športa ustanovili telesno vzgojno društvo »partizan« Zg. Ščavnica. V odločbi, ki jo je izdala Skupščina občine Lenart, oddelek za notranje zadeve je navedeno da društvo deluje na območju krajevnih skupnosti Zg. Ščavnica in Lokavec.
Ustanovi zbor je vodil Rudi Zavec, ki je bil tudi pobudnik ustanovitve društva. Letna članarina je bila 10 din za odrasle, 5 din za mladince in predšolski otroci so bili oproščeni članarine.
Po nekaj letnem aktivnem delovanju društva, je delo v društvu zamrlo. S športom so se še naprej aktivno ukvarjali posamezni športniki in klubi. V letu 1997 je nova generacija privržencev športa pri Sveti Ani na ustanovnem občnem zboru preimenovala dotedanje športno društvo TVD »Partizan« Zg. Ščavnica v Športno društvo Sv. Ana v Slov. goricah. Prvi štiriletni mandat predsednika društva člani zaupajo Silvu Gutmanu, ki je tudi bil precej aktiven pri ponovnem zagonu delovanja društva. Športno društvo je z novo ekipo in novim članstvom postalo zelo aktivno na športnem področju. Vidni rezultati so bili doseženi na področju nogometa, namiznega tenisa in odbojke. Društvo se je pričelo aktivno vključevati v prireditve ob občinskem prazniku »Aninem tednu«.
Na drugem volilnem občnem zboru so člani športnega društva izvolili novega predsednika društva in zamenjali nekaj članov v organih društva. Novi predsednik športnega društva Sv. Ana je postal Darko Krajnc. V obdobju od 2001 do 2005 je športno društvo še stopnjevalo svoje aktivnosti. Tako so imeli že registriranih pet nogometnih ekip, igrali so v poletni nogometni ligi, v »Aninem tednu« so organizirali polovico prireditev celotnega programa v času občinskega praznika. Vzdrževali in urejali so športno infrastrukturo v občini. Pod vodstvom Darka Krajnca je športno društvo Sv. Ana eno bolj aktivnih društev v kraju.

IMG 3966IMG 7874IMG 9540

Spletna portal Občine Sveta Ana uporablja samo NUJNE piškotke, ki so potrebni za delovanje spletne strani. Več o piškotkih