Skok na vsebino

Twirling klub Aninih mažoretk

Naslov: Sv. Ana 14, 2233 Sveta Ana
Predsednica: Lea Kramberger
Kontakt: 031 734 970


TWIRLING KLUB ANINIH MAŽORETK

Twirling klub aninih mažoretk obstaja že 10 let . Med članicami najdemo predvsem osnovnošolke, ki jih pritegne veselje do plesa in druženja. Pozornost mladih deklet pritegne zvrst plesa , kateri posvečamo največ pozornosti to je twirling. Twirling je zanimiva, vendar tudi težka disciplina in vključuje elemente s palico, balet, gimnastične elemente in akrobacije. V društvu je trenutno aktivnih 37 članic, ki so razdeljene v štiri skupine. Trudimo se zadovoljit njihove želje, hkrati pa omogočit čimbolj kvalitetne storitve. Članicam omogočamo, da pridobljeno znanje pokažejo na raznih nastopih in prireditvi »Plesni utrinki pri Sv. Ani«, ki jo vsako leto organiziramo. Včlanjeni smo v Mažoretno in twirling zvezo Slovenije. Tako imajo naše članice tudi možnost udeležbe na tekmovanjih, ki jih prireja Zveza.


ZGODOVINA TWIRLING KLUBA ANINIH MAŽORETK

Twirling klub Aninih mažoretk je bil ustanovljen 16. oktobra 2000 z namenom, da bi se v njem učili twirlinga, jazza in mažoretnih ter drugih plesov. Klub aktivno sodeluje s svojo točko na raznih prireditvah v kraju, kjer dekleta rade pokažejo kako spretno vrtijo paličico. Publika jih vedno bogato nagradi z aplavzom. Na ustanovnem zboru so za prvega predsednika izvolili Tadeja Bergerja, trenerka je postala Anita Omerzu. Na začetku delovanja je društvo imelo 15 članic.
Anine mažoretke so hitro pridobivale na kvaliteti. Da bi lahko pridobile še nove izkušnje na tekmovanjih so se 17.10.2000 vključile v Zvezo društev mažoretk Slovenije. 16. marca 2001 se je upravni odbor zamenjal. Za predsednika so izvolili Petra Bolšeca. Društvo je takratnemu županu Bogomirju Ruhitlu podelilo naziv častnega člana društva, ki je zelo podpiral delovanje društva.
Po dobrem letu delovanja se je društvo odločilo, da izstopi iz članstva društev mažoretk Slovenije. Po krajši prekinitvi v zvezi se je Twirling klub Aninih mažoretk 02.06.2002 odločil za včlanitev v Mažoretno in twirling zvezo Slovenije. Po dobrem letu delovanja v zvezi je klub ponovno izstopil iz zveze. Po izstopu kluba iz zveze je trenersko mesto zapustila Anita Omerzu. Strokovno delo kluba je nadaljevala kot mentorica Violeta Zemljič Pšajd.
Pod taktirko Anite Omerzu je klub dosegel vidne rezultate na državnem nivoju. Leta 2001 so na državnem prvenstvu mažoretk Slovenije na Ptuju dosegle 2. mesto v kategoriji C- junior. Par Aninih mažoretk (Lea Vuzem in Mateja Zadravec) je dosegel 1. mesto v skupini C - junior.
V letu 2005 je klub ponovno dobil novo vodstvo. Za predsednika je bila izvoljena Marija Štumberger. Članstvo se je zmanjšalo na devet članic. Klub je tudi menjal sedež. Sedaj deluje na naslovu Sv. Ana 14 (osnovna šola).
V zadnjem obdobju klub pogosteje menjava mentorice. Tako so se od poletja leta 2006 zvrstile za mentorice Lea Vuzem, Ana Šnofl, Petra Rokavec in Tina Dajčman. V letu 2008 se je število aktivnih članic ponovno povečalo na 27 članic.
Mlajša generacija na plesnih utrinkih Pomlajeni klub je sodeloval na 8. državnem prvenstvu Mažoretne in twirling zveze Slovenije, kjer je skupina kadetinj v kategoriji B dosegla 6. mesto. Sara Štumberger je v kategoriji dance twirl - nižji nivo med juniorkami dosegla 7. mesto. V osnovah korakanja so štiri udeleženke osvojile srebrno paličico, dvanajst udeleženk pa je osvojilo bronasto paličico.

DSCN6131

Spletna portal Občine Sveta Ana uporablja samo NUJNE piškotke, ki so potrebni za delovanje spletne strani. Več o piškotkih