Skok na vsebino

Vabilo

rdeči križ

V mesecu novembru se pričnejo mednarodni dnevi boja proti nasilju nad ženskami in nasilju v družini. Nasilje v družini in/ali nasilje nad ženskami pomeni zlorabo moči storilca nad žrtvijo. Prepogosto se dogaja med domačimi stenami, kjer bi se naj vsak počutil varnega, sprejetega, ljubljenega… Posledice nasilja so težke in dolgotrajne. Pogosto so prisotni otroci, njihova ranljivost je visoka.
Občinska Organizacija Rdečega križa Benedikt vas, v sodelovanju z zavodom Od blizu, vljudno vabi na predavanje na temo:
» Nasilje nad ženskami in nasilje v družini«.
Predavanje se bo izvajalo  v torek, dne 14.11.2023 ob 18.00 uri, v prostorih Centra Slovenskih goric, Trg osvoboditve 9, Lenart (nasproti cerkve).
Predavanje je namenjeno članom organov in aktivistkam/tom OZ RK Lenart  in vseh Občinskih organizacij Rdečega križa na območju Upravne enote Lenart, prav tako pa so vabljeni vsi, ki jih tema zanima.


Kadar se v svojem okolju, pri svojem delu ali poslanstvu, ki ga opravljamo srečamo z nasiljem, se vprašamo, kako naj ravnamo, kaj je v naši moči, kaj je naša dolžnost? Kaj je nasilje, smo dovolj opremljeni za prepoznavanje vseh vrst nasilja in ali poznamo različne oblike pomoči in možnosti, ki jih ponuja družba, vladne in nevladne službe? Ali lahko prispevamo k zmanjševanju trpljenja ljudi, ki doživljajo nasilje? Na vsa ta vprašanja bomo iskali odgovore!

Zaradi organizacije izvedbe vas prosimo, če se na predavanje prijavite pri sekretarki OZ RK Lenart ga. Klavdiji Drašak. Udeležba je brezplačna!

Za več informacij o vsebini predavanja  pa lahko pokličete na tel. pokličite na tel. št.: 041 622 348 (Marija).

Predavanje  bo izvedel:
Zavod Od blizu, zavod za kakovost življenja in osebno rast,  Benedikt.
Marija Šauperl, univ. dipl. socialna delavka, družinska terapevtka, sodna izvedenka za področje socialno delo.
 
Občinska organizacija Rdečega križa    Benedikt
Predsednica:  Sabina Huber l.r.

 

 

Aktualno

Osnovnošolske zaključne tržnice Turizmu pomaga lastna glava se bo udeležila tudi Osnovna šola Sveta Ana, saj je njihova naloga bila ocenjena z zlatim priznanjem!

Preberi več...

   

Preberi več...

OŠ Sveta Ana je sodelovala na 38. festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Turistična zveza Slovenije je razpisala državni festival z naslovom Okusni zakladi - Lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom V okviru tega je v torek, 16.4.2024, v Mariboru potekalo državno srečanje Turizmu...

Preberi več...
No More Articles

Spletna portal Občine Sveta Ana uporablja samo NUJNE piškotke, ki so potrebni za delovanje spletne strani. Več o piškotkih