Aktualno

Občina Sveta Ana je prejela priznanje za 1. mesto v kategoriji trška jedra v okviru projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna

12345

Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma. To je temeljni smisel in dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna. Zato turistična društva in zveze z vse bolj zavzetim sodelovanjem občin, podjetij in mnogih organizacij in strokovnih institucij uresničujejo vrsto programov na tem področju. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje.


V ponedeljek, 8. oktobra 2018 je Turistična zveza Slovenije na slavnostni prireditvi v Portorožu podelila priznanje Občini Sveta Ana za doseženo 1. mesto v kategoriji trška jedra v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna 2018, ki se je odvijalapod pokroviteljstvom predsednika države RS Boruta Pahorja. Na slovesni prireditvi, ki je bila v Dnevih slovenskega turizma, so podeljevali priznanja najbolj urejenim in gostoljubnim krajem. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 105 mest in krajev, 20 kampov in glampingov, 6 mladinskih prenočišč, 21 tematskih poti in Petrolovi bencinski servisi. Najboljši trije v posamezni kategoriji so prejeli priznanja na zaključni prireditvi.

Občina Sveta Ana se veseli dobljenega priznanja, ki je dobra popotnica in vzpodbuda za naprej vsem občanom, turističnim delavcem in drugim službam v občini.

Več na video posnetku s prireditve: https://www.youtube.com/watch?v=an5aqMxj0yc

Koncert: Ljudske pevke

V petek, 5. oktobra, ob 18.00 uri, v KTC Sv. Ana je bil koncert Ljudskih pesmi z gosti, ki so ga priredile članice Etnografske skupine Turističnega društva Sveta Ana ob svoji 10. obletnici delovanja.

BD0F5502BD0F5506BD0F5525BD0F5552BD0F5576BD0F5623BD0F5718BD0F5720

Spletna stran Občine Sveta Ana uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih