Božiček z gasilci danes obiskuje otroke Svete Ane

Za prostovoljne gasilce s Svete Ane je privilegij, da lahko Božička vozijo po občini z novim gasilskim vozilom. Na ta način bodo brezstično obdarili več kot 100 predšolskih otrok. Središče Svete Ane je medtem še vedno decembrsko in adventno razsvetljeno.

20201223 092707 resize 36-778x438

Za otroke v občini Sveta Ana je danes velik in pomemben dan. Na obisk prihaja Božiček, ki je izbral prav posebno prevozno sredstvo – novo gasilsko vozilo tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva, ki je sicer letos zaznamovalo 90 let delovanja. Obdarilo se bo vse predšolske otroke, in sicer na način, da se Božiček pripelje do njihovih domov, jim pomaha ter pred vrati pusti darilo. »Skupinsko fotografiranje in objemanje z Božičkom letos odpadeta,« so sporočili gasilci. Gre torej za brezstično obdarovanje v skladu z vsemi sprejetimi ukrepi.

Gasilci bodo danes Božička popeljali čez vse vasi v občini. Začeli so že zjutraj ob osmi uri, ko so naprej obiskali naselji Bačkova in Froleh, nato pa se je Božičkova karavana ustavila pred vrtcem in tam obdarila otroke, ki so bili v vrtčevskem varstvu. Božiček je nato pot nadaljeval do središča občine proti Krivemu Vrhu, Ročici, Žicam, Dražen Vrhu, Zgornji Ščavnici, Lokavcu in Rožengruntu. Skupaj mora obdariti 110 otrok.

Foto: PGD Sveta Ana

 

Spletna stran Občine Sveta Ana uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih