Operacija SocioLab - povabilo na usposabljanja

Brez naslova

Razvojna agencija Slovenske gorice d.o.o. (RASG) iz Lenarta je vodilni partner Lokalne akcijske skupine (LAS) Ovtar Slovenskih goric, ki skozi različne projekte spodbuja sodobne pristope pri razvoju podeželja in njihovo uresničevanje oz. izvedbo.

Med drugim je RASG vključena v regijski projekt SocioLab - Aktivno in povezano za nova delovna mesta in vključujočo družbo, ki je namenjen vzpostavitvi celovitega sistema podpore za krepitev potencialov posameznikov, iniciativ in skupnosti z namenom krepitve položaja socialne ekonomije (socialnih podjetij in zadrug) na območju celotnega Podravja.

Socialno podjetništvo je koncept družbeno odgovornega podjetništva, s katerim se zagotavljajo kvalitetna in trajna delovna mesta, večja socialna vključenost ranljivih skupin, reševanje družbenih problemov ter širitev nabora družbeno inovativnih produktov. Koncept ne predstavlja nobenih dodatnih stroškov za klasično podjetje (ali društvo in druge vrste institucij), prinese pa lahko veliko pozitivnih učinkov v družbi, saj so socialna podjetja in zadruge naravnane trajnostno.

Z operacijo SocioLab želimo pripraviti čim bolj ugodne pogoje za socialno podjetništvo v Podravju, zato smo vzpostavili sistem petih stičnih točk (Lenart, Maribor, Ptuj, Slovenska Bistrica in Cirkulane), s katerimi bomo vse aktivnosti bolj približali posameznikom in iniciativam.

V sklopu operacije smo pripravili brezplačna usposabljanja in izobraževanja tako za obstoječa socialna podjetja in zadruge, ki bi na različnih področjih poslovanja potrebovali svetovanje in pomoč, kot tudi za posameznike in iniciative, ki bi želeli razviti in uresničiti svoje ideje. Izobraževanja zajemajo predstavitev konceptov klasičnega in socialnega podjetništva, pripravo strateškega načrta za poslovanje, sodobne pristope trženja in digitalnega marketinga, smernice za razvoj produktov in ostala tipična podjetniška znanja. Prisotnost na obveznih modulih izobraževanja je pogoj za vstop v sistem podpore, kjer vam lahko ponudimo osebno mentorstvo, spremljanje in pomoč pri zagonu in razvoju podjetja ter pokrivanje stroškov svetovalnih storitev strokovnjakov z različnih področij. Dodaten benefit predstavlja tudi dejstvo, da na izobraževanjih in usposabljanjih praviloma srečujete podobno misleče ljudi, s pomočjo katerih je lažje uresničiti svoje ideje in cilje.

V sistem izobraževanj in podpore se lahko brezplačno vključijo fizične in pravne osebe iz celotnega Podravja, v okviru stične točke Lenart pa posamezniki, iniciative in organizacije z območja 11 občin, ki so Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Šentilj in Trnovska vas.

Vse informacije o aktivnostih lahko dobite na stični točki: Izobraževalni center Slovenske gorice, Nikova 9, 2230 Lenart, ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oz. na telefonski številki 051 368 118.

Nov cikel izobraževanj, ki potekajo v Mariboru in na Ptuju, se bo pričel v drugi polovici septembra, ko bo znan tudi natančen razpored predavanj.

Lokacije, termini in vsebine izobraževanj/usposabljanj, ki se nanašajo na aktualne podjetniške vsebine.

https://www.rasg.si/images/SocioLab_-_2._cikel_programa_usposabljanja-opis_.pdf

Več na: https://www.rasg.si/index.php/sociolab/268-zacenja-se-2-cikel-izobrazevanj-sociolabVabljeni k sodelovanju!

urnik

Spletna stran Občine Sveta Ana uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih