Pustovanje v Lokavcu

 1 11 21 3

Letošnje pustovanje je bilo v podružnični šoli Lokavec drugačno kot vsa leta do sedaj. Učenci, otroci iz vrtca ter delavci šole in vrtca smo namreč vključeni v evropski projekt Erasmus + . To je mednarodni projekt Netopir na vulkanu (Fledermaus auf dem Vulkan), ki je financiran z evropskimi sredstvi.

Skupaj s sodelujočimi šolami iz avstrijskega Stradna, Maribora in Svete Ane, smo imeli prvo skupno srečanje na pustni torek. Ker so rdeča nit tega projekta netopirji in vulkani, je bila tudi pustna tematika takšna.

Delavci in učenci podružnične šole Lokavec smo okrasili šolo z netopirji ter pripravili kratek program za obiskovalce. Tako otroci iz vrtca kot šolarji ter vsi delavci, smo se našemili v skupno masko – netopirje. S šolarji in delavci iz Stradna, Maribora in Svete Ane se nas je zbralo okoli 90 prikupnih netopirjev. Po pripravljenem programu je sledila povorka skozi Lokavec, na koncu pa smo vsem prisotnim podelili še priznanja in medalje. Dan je potekal uspešno, poslovili smo se pa s prijetnimi občutki, čakajoči na novo snidenje. V nekaj povedih pa je celoten dan strnil tudi Tomi, učenec 5. razreda podružnične šole Lokavec:

''Na pustni torek, 5. 3. 2019, smo imeli tehniški dan na osnovni šoli Lokavec. Obiskali so nas otroci iz Svete Ane, Stradna in Maribora. Priredili smo skupno pustovanje. Zaradi projekta Netopir na vulkanu smo bili vsi otroci, učitelji in učiteljice našemljeni v netopirje. Posebej zanimiva pustna šema je bila ravnateljica vrtca iz Maribora, ki je predstavljala vulkan.

Vsi skupaj smo se zbrali v telovadnici. Najprej je imel gospod ravnatelj Boris Mlakar uvodni govor, nato pa sta prišla glasna kurenta. Predstavila sta svojo masko in zelo smo bili veseli. Za nekatere je bil to poseben dogodek, saj so prvič videli kurenta. Kurenta sta se nato poslovila z glasnim zvonjenjem in prišla sta dva klovna. Klovna sta odigrala smešno predstavo, nato pa smo odšli na pustno povorko mimo trgovine Golob, do kapele in nazaj. Potem smo podelili priznanja za naj netopirje in ob 11.00 uri so gostje odšli.

Vsi smo bili veseli, ker smo se družili in zabavali, sledilo pa je še rajanje v telovadnici.''

Kolektiv šole in vrtca Lokavec

Spletna stran Občine Sveta Ana uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih